2012. október 6., szombat

Ákoska bölcsibe ment

Ákoskám július végén 2 éves lett, már eléggé nagyfiú ahhoz, hogy közösségbe menjen.  Anyukája felderítette a lehető legkellemesebb bölcsit a környéken, ahol családias környezetben,  kis létszámú csoportban jól érezheti magát.
 
Attól nem tartottunk, hogy Ákoska nem találja fel magát a közösségben, mert két nagyobb testvére már előzetes "kiképzést" adott a társas kapcsolatokból... Így az a Peti nevű kispajtása, aki az első napon megütötte őt, nagyon elcsodálkozott, hogy Áki villámgyorsan visszaütött egy nagyot, nem hagyta magát. Mindannyian örültünk, hogy a mi kicsikénk így feltalálta magát, és Peti azóta nem próbálkozik... Életrevaló kisfiú, remekül tud játszani, nem csak gyerekekkel, de egymagában is. Imád legózni, másfajta összerakós játékokkal is szívesen ügyködik. 

a szülinapi torta felvágása a bölcsiben

Nagyobb testvéreitől sok mindent elles, kiváló utánzó-művész, mindig elbűvöl a megfigyelő képessége. Annyi, de annyi örömöm telik benne! Figyelemmel kísérem, hogyan fejlődik a szókincse, érzelmi gazdagsága, hogyan működik a fantáziája. Igen, a fantáziája működött akkor is, amikor új nevet adott nekem! Biztosan valamit elérthetett, elhallhatott, és elnevezett engem Epi mamának! Olyan lágyan, gyöngéden tudja mondani: Epi, Epi mama! Ugye senki sem csodálkozik, hogy olvadozok tőle? Ez az "episég" az egész család tetszését elnyerte, így aztán Epi lettem, amire nagyon büszke vagyok!

Brigitta

 a szülinapi torta elfogyasztása
 
2 megjegyzés:

Stolzer Cecilia írta...

Kedves Brigitta! Nagyon helyes nagy fiú lett Ákoskád. Jó, hogy olyan könnyen beilleszkedett a közösségbe, ez sajnos nem mindenütt megy ilyen könnyen.

Névtelen írta...

Igen, Ákoska remekül beszokott a bölcsibe, van már kedvenc barátnője is, Flóra! A beszédkészsége a vele közel egykorú gyerekek között rohamosan fejlődik, és a pelus elhagyása is a legjobb úton van... Jó ötlet volt anyukájától a kicsit közösségbe vinni! Brigitta